Kuchynské nože používame každý deň, na krájanie, lúpanie, sekanie, mazanie alebo vykrajovanie. Vyberať si môžete medzi multifunkčnými alebo úzko špecializovaným
Kuchynské nože používame každý deň, na krájanie, lúpanie, sekanie, mazanie alebo vykrajovanie. Vyberať si môžete medzi multifunkčnými alebo úzko špecializovanými modelmi. Aké sú to?
Kuchynské nože podľa použitia
Kuchynské nože univerzálne – veľmi dobre vyvážené nože s dĺžkou čepele okolo 15 cm, dajú sa využiť na krájanie všetkých potravín
Nože na mäso – masívna až 20 cm dlhá čepeľ, ľahko s ním nakrájate surové aj tepelne spracované mäso
Nože na šunku – nôž so štíhlou a až 30 cm čepeľou umožní nakrájať šunku aj s väčším priemerom
Nože na syr – kratšia čepeľ s otvormi, vďaka ktorým sa nôž na syr nelepí, špička noža býva vybavená vidlicovitým bodcom na napichovanie kúskov syra
Nože na maslo – nôž s výrazne zaoblenou čepeľou, ktorá slúži na naberanie a roztieranie masla, mäkkých syrov a margarínov
Nôž na chlieb a nôž na pečivo – vyznačuje sa dlhou až 30 cm čepeľou s typickým vrúbkovaným ostrím, vďaka tomu ľahko prereže chrumkavú bagetu aj tvrdú chlebovú kôrku
Nôž na ovocie a zeleninu – 15–20 cm čepeľ, na mäkké plody sú ideálne nože so zvlneným ostrím, ktoré ľahko prerežú tuhú šupku aj mäkkú dužinu
Lúpací nôž – používa sa podobne ako škrabka na odstraňovanie šupiek z ovocia a zeleniny, čepeľ so špicatým hrotom zahnutým dovnútra pre ľahšie lúpanie a vykrajovanie drobných nedostatkov
Dekoračný nôž – na ozdobné krájanie či vykrajovanie ovocia, zeleniny, masla alebo syra, tvarované či perforované ostrie a čepeľ tak, aby nakrájané kusy mali zvlnené, poprípade inak vymodelované rezy
Filetovací nôž – má dlhú, pružnú čepeľ v rozmedzí 15 až 25 cm a slúži na čistenie a filetovanie rýb
Vykosťovací nôž – má zúženú a ostro zašpicatenú čepeľ, ktorá je ideálna na oddelenie mäsa od kostí a kĺbov
Steakové nože – slúžia na krájanie pripravených steakov priamo na tanieri, tak aby nedošlo k úniku šťavy z mäsa
Japonské nože – vynikajú svojou ostrosťou a tenkou čepeľou, vďaka ktorej ľahko nakrájate ryby aj zeleninu na presné kúsky
Sekáčiky na mäso – masívna čepeľ obdĺžnikového tvaru, ktorá je ľahko kolískovito prehnutá, slúži na porciovanie a sekanie kusov mäsa
Vybavte si kuchyňu šikovnými pomocníkmi. Inšpirovať sa môžete na našej stránke Vychytávky do kuchyne.
Kuchynské nože podľa materiálu
Čepeľ môže byť z bambusu, keramiky alebo ocele
Nerezová oceľ – je zliatinou železa a ďalších prvkov, ku ktorým patrí chróm molybdén alebo napríklad nikel, ktoré zvyšujú odolnosť materiálu proti korózii
Damašková nerezová oceľ – kombinuje mäkšiu a pružnejšiu oceľ s tou tvrdou, jedná sa o najodolnejší druh ocele
Keramické nože – vyrábajú sa zo zirkónu uhličitého a nevstrebávajú pachy ani vône, takže neovplyvňujú výslednú chuť jedla, ich nevýhodou je krehkosť, ale sú ideálne na krájanie ovocia a zeleniny, v ktorých zachovávajú všetky vitamíny
Bambusové nože - sú ľahké a pri krájaní potravín na tanieroch či inom riade nespôsobujú nevzhľadné zárezy, hodia sa na porciovanie zeleniny, ovocia, masla a syrov
Rukoväť môže byť z dreva, kovu alebo plastu, ktorý sa na čepeľ nastrieka alebo upevní pomocou nitov
Veľkosť nožov
Veľkosť noža sa odvíja od dĺžky a výšky čepele – tá sa líši typom noža podľa použitia
Najmenšie nože s dĺžkou čepele kratšou ako 15 cm sú vhodné na lúpanie či okrajovanie ovocia a zeleniny či na mazanie
Stredne veľké nože s dĺžkou čepele 15 - 19 cm využijete pri krájaní mäsa, filírovaní alebo filetovaní, rovnako tak ako pri krájaní ovocia a zeleniny
univerzálny nôž • dĺžka 16,5 cm • materiál? nemecká nehrdzavejúca oceľ • patentovaná technológia brúsenia • čepeľ automaticky brúsená • integrovaný systém uzamykania • nerezové...
Kuchynská sada dodávaná v darčekovej krabici z tvrdého papiera.
.
Skladá sa:
.
Filetovací nôž Sashimi, vďaka ktorému jednoducho naporciujete rybu na filety alebo na tenké...
Kuchařský damaškový nůž ze série Black & Red z damaškové oceli (damascus steel). Čepel nože se skládá z 66 vrstev damaškové oceli 316L, které se překládají a postupně do sebe...
Obľúbené produkty v našej kulinárskej džungli, spojené do zvýhodneného setu ? Áno ! Nasýť svoj kulinársky inštinkt, alebo obdaruj svojho blízkeho niečím výnimočným, aby mohol...
NÔŽ JAPONSKÝ
POPIS:
Vynikajúci pre ľahké a rýchle krájanie a sekanie všetkých druhov potravín.
Obojstranné vrúbkovanie zabraňuje zachytávaniu pokrmov na čepeli a uľahčuje...
Kuchařský damaškový nůž Santoku ze série Black & Red z damaškové oceli (damascus steel). Čepel nože se skládá z 66 vrstev damaškové oceli 316L, které se překládají a postupně...
Nôž na ovocie a zeleninu kolekcie SwissClassic má rovnú čepeľ s hladkým ostrím na spracovávanie ovocia alebo zeleniny s tvrdým povrchom. Dĺžka čepele 10 cm.
...
Nôž s mimoriadne dlhou tenkou čepeľou a špeciálne tvarovaným ostrím, ktorý je ideálny na ľahké krájanie tortových základov, dávkovanie torty a dokonca aj roztieranie polevy....
Nôž SONIC Santoku 16 cm Čepeľ je vyrobená z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele, ergonomická rukoväť je z odolného plastu. Po použití umyte a osušte, uchovávajte mimo dosahu detí....
Yaxell Gou japonský Santoku nôž 16 cm dĺžka ostria 16 cm ostrie vyrobené zo 101 vrstiev japonskej mikro-uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele tvrdosť 63 ROCKWELL extrémne tvrdé a ostré...
Nevšedný kuchynský nôž bude okrasou každej kuchárskej výbavy. Japonský nôž značky Victorinox sa skvele hodí na široké spektrum úkonov, okrem krájania zvláda aj sekanie alebo...
Nôž s oceľovou čepeľkou na narezávanie vykysnutého chleba ocenia domáce pekárky a pekári. Umožní totiž veľmi pohodlne a ľahko vytvoriť špecifické zdobenie na kôrke.
Môžete ho...
POPIS
Malý japonský nôž na zeleninu Shotoh Zwilling Miyabi z rady 5000FCD má čepeľ o dĺžke 9 cm, ktorá má autentický japonský tvar s damascénskym (premenlivý vzor z rôznych...
Tescoma Nôž na chlieb SONIC 20 cm - Tvarovaný a brúsený pre maximálny účinok a bezpečné použitie. Čepeľ z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele, ergonomická rukoväť z odolného plastu....
dĺžka čepele 20,5 cm
dĺžka rúčky 13 cm
hmotnosť noža netto 0,32 kg
Damašková oceľ - vzniká spojením viacerých vrstiev plátov ocelí, metódou kováčskeho zvárania do jedného...
"Nôž každého kuchára predstavuje pohľad do jeho duše."
Rokusaburo Michiba, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár
Extrémne ostrý japonský nôž GYUTOH je pôsobivý svojou...
Obľúbený vykosťovací nôž pre všetkých vášnivých kuchárov do ich kulinárií! Urob z každej prípravy kulinárskej špeciality, hotové dobrodružstvo
Jeho tvrdá a nerezová čepeľ ti...
Kuchársky nôž s fibroxovou modrou rukoväťou. Vynájdenie rukoväte Fibrox znamenalo pre Victorinox skutočný prielom. Je založená na najmodernejších ergonomických poznatkoch...
Tefal Ice Force nôž 20 cm
Vždy majte doma po ruke ostrý nôž, ktorý dokáže v kuchyni zázraky. Nôž Ice Force od spoločnosti Tefal je ideálny na krájanie väčších kusov a výrazne...
Kuchynské nože majú mnoho podôb, vyberať môžete japonské nože, keramické nože, steakové nože alebo keramické nože. Pokiaľ vybavujete domácnosť a neviete si rady
Kuchynské nože majú mnoho podôb, vyberať môžete japonské nože, keramické nože, steakové nože alebo keramické nože. Pokiaľ vybavujete domácnosť a neviete si rady, bude pre vás ideálna kompletná súprava kuchynských nožov.