Xiaomi Smart Band 7 má čo ponúknuť aj tým z vás, pre ktorých je slovo „šport“ pomaly až nadávkou. Upozorní vás totiž napríklad na to, kto vám práve volá alebo kto vám píše. Vyhnete sa tak neustálemu loveniu mobilu zo svojich vreciek a kabeliek. Keď si na náramku všimnete, že vám volá šéf, tak mobil necháte mobilom a budete ho smelo ignorovať. A akonáhle zahliadnete, že vám volá pošta s balíkom, ktorý ste od rána netrpezlivo vyzerali z okna, tak sa po mobile budete môcť hneď vrhnúť.
Náramok nemá mikrofón ani reproduktor, takže na telefonáty nemôžete bohužiaľ odpovedať, môžete ich iba zamietnuť. Čo sa ale tiež hodí. Ja, hrdý introvert, volania koniec koncov spravidla neprijímam.
Predpripravené odpovede
Na prijaté správy potom môžete odpovedať, ale iba formou vopred pripravených krátkych správ, ktoré si môžete upraviť v aplikácii. Ja vám môžem odporučiť špeciálnu odpoveď „ok“. Tá totiž pokrýva nejakých 90 % možných situácií.
Vibrácie
Náramok vás na notifikácie upozorní pomocou vibrácií. Vibrácie sú na môj vkus možno až prehnane silné a počas pokojnej školskej výučby alebo pri pracovnej porade ich nepocítite len vy, ale začuje ich aj mnoho (otrávených) osôb okolo vás. Vibrácie sa dajú iba zosilniť, ale zoslabiť nie. Zosilnenie som radšej ale ani neskúšal. Mám strach, že by mi potom náramok mohol odtrhnúť celú ruku.
U vibrácií si môžete taktiež nastaviť rôzne rytmy či vzorce pre rôzne notifikácie. Ľahko tak spoznáte, či vám práve dorazila SMS, alebo či už máte byť na nejakej schôdzi.
Baterka, budík, hudba a mnoho ďalších
Popri notifikáciách je náramok inteligentný aj v mnohých ďalších ohľadoch. Povie vám, aké bude zajtra počasie a ukáže vám váš denný plán v kalendári. Budete ním môcť tiež prepínať pesničky v slúchadlách a budete ho môcť používať ako časovač, stopky alebo ako budík. A tichý budík na zápästí je prekvapivo vydarený, pretože s ním len tak nezobudíte svojho partnera.
Nakoniec musím spomenúť aj prítomnosť baterky, ktorá vám znamenite posvieti na nočnej púti na záchod, a prítomnosť funkcie hľadania strateného telefónu, ktorá ho rozozvoní.
Veľmi ma mrzí chýbajúce NFC, s ktorým by sa dalo platiť v obchodoch. V Číne je dostupná verzia tohto náramku s NFC a ja verím, že sa jej za pár mesiacov dočkáme aj v Európe.