Linecké pečivo je také chutné, že mnohí ľudia by nad ním neohŕňali nos ani mimo vianočného obdobia. Drobné tvary sú vykrojené z krehkého cesta s maslom a žĺtkami a po upečení sa k sebe lepia džemom. Najobľúbenejšou náplňou je ríbezľový džem, ktorý sa svojou kyslastou chuťou výborne hodí k sladkému pečivu. Obľúbený je aj čučoriedkový, višňový, marhuľový a jahodový džem. Vďaka rozmanitosti náplní ich môžete pripraviť na mnoho spôsobov.
A tvary, ktoré sa dajú vykrojiť? Krásne vyzerajú klasické srdiečka, hviezdičky aj tradičné kolieska. Pri ich výrobe nezabudnite upiecť rovnaký počet tvarov s dierkami aj bez nich.
Ingrediencie:
350 g hladkej múky,
120 g práškového cukru,
250 g zmäknutého masla (alebo Hery),
4 žĺtky,
citrónová kôra z 1 citróna,
vanilkový cukor, semienka z vanilkového struku alebo vanilkový extrakt,
džem a/alebo marmeláda na zlepenie.