Rozmaznávajte svoje chuťové poháriky týmito lahodnými kakaovo-orieškovými včelími úľmi, ktoré vás vďaka absencii surových vajec neohrozia salmonelózou, a preto sú vhodné aj pre deti. Vyrobiť si môžete aj mandľový alebo lieskovoorieškový variant.
Ingrediencie na cesto:
120 g mletých vlašských orechov (príp. lieskových orieškov alebo mandlí),
40 g zmäknutého masla,
2 lyžice kakaa,
2 lyžice rumu (pre deti použite ovocnú šťavu alebo džem).
Ingrediencie na pudingovú náplň:
300 ml mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
100 g krupicového cukru,
250 g zmäknutého masla,
50 ml rumu (voliteľné).
Ďalej budete potrebovať: Piškóty na základ a práškový cukor na obalenie.
Postup: Z uvedených surovín vypracujte cesto a dajte ho na chvíľu stuhnúť do chladničky. Na krém uvaríme puding s cukrom a po vychladnutí do neho zašľaháme maslo s rumom. Pomocou zdobiaceho rukávu naplníme cesto krémom a naspodok priložíme piškótu.