Z hokaido, maslovej, špagetovej a ďalších
1 tekvica
1 lyžica oleja
veľká štipka soli
Postup
Rúru predhrejte na 180 °C. Tekvicu pozdĺžne rozpolte od stopky a vydlabte z nej semienka. Vnútro potrite olejom a posypte soľou. Položte ju reznou stranou na plech a na niekoľkých miestach prepichnite kožu vidličkou alebo nožom.
Ak chcete pripraviť kocky alebo plátky, rovno na požadovanú veľkosť dužinu nakrájajte a potom ju premiešajte s olejom a korením.
Vcelku pečte 40-50 minút domäkka, menším kúskom by malo stačiť 30 minút. Potom môžete tekvicu vydlabať a použiť do pokrmu alebo kúsky servírovať ako prílohu, v šaláte a pod.
Tip: Hokaido je možné jesť aj so šupkou, ostatné tekvice je lepšie pred alebo po upečení olúpať.