Vaša púť za lahodným grilovaným steakom by sa mala začať pri mäsiarovi. Na jazyku už máte otázku: „Ktoré hovädzie mäso sa na grilovaný steak hodí najviac?“
A odpoveď je jasná: také, ktoré máte najradšej.
Preferujete mäkké a chudé rezne bez zásadnejších kúskov tuku? Zvoľte sviečkovú, nízku roštenku (striploin) alebo napríklad kvetovú špičku (rump steak).
Radšej by ste naskočili na poriadnu chuťovú horskú dráhu? Dajte šancu mäsu s vyšším obsahom tuku a vyberajte steaky z vysokej roštenky (rib eye), z pupka (flank steak) alebo z krku (chuck roll). Kusy mäsa mramorované tukom. Šťavnaté kúsky, ktorým sa chuťovo nič nevyrovná.
Či už to, alebo ono, hovädzie mäso smerujúce na gril by malo vždy prejsť určitým zrením, a to buď suchým, alebo mokrým. Bude potom totiž krehkejšie a jeho chuť bude silnejšia.