Pred Vianocami sa každoročne akoby roztrhlo vrece so zdieľaním receptov na zaručene najchutnejšie vianočné pečivo, ktoré je jasným dôkazom toho, že domáce je jednoducho lepšie ako kupované. Hoci dobroty na pultoch obchodov často lákajú výhodnou cenou a tým, že sú bez práce, zvyčajne však obsahujú rôzne náhradky a zmiešané tuky.
Poďme sa teda pustiť do výroby klasických domácich sladkostí našich starých mám. Rozoznať môžeme niekoľko druhov:
Zlepované: linecké kolieska, medvedie labky, strojčekové pečivo.
Suché: vanilkové rožky, medvedie labky, fúkacie orechové rožky, medovníčky, kokosky, snehové pusinky, marokánky, žabie pusinky, vínové a Masarykove pečivo.
Krémové: parížske rožky, išelské tortičky, trubičky, plnené orechy, kornútky, parížske rožky.
Nepečené: osie hniezda, šuhajdy (čokoládové košíčky) a rôzne guľôčky (kokosové, orechové, medovníkové, tiramisu atď.).
Inšpirujte sa naším výberom najlepších receptov. Ktoré to sú?